kyllingesalat ratatouille

 

Hvorfor ikke gøre det nemt for sig selv, hvis man kan? Vi indkøbte denne uge en god, stor kylling på 2 kilo, og det gav med lidt omtanke mad til tre dage for en familie med to voksne og to børn med god appetit.

Dag 1: Jeg lavede en dressing med olie, karry, koriander, spidskommen, salt og peber og gned kyllingen godt med denne, også under skindet. Så kom den i Römertopfen på en bund af kartofler i grove stykker, perlebyg og en masse løg ligeledes i grove stykker og fik 1 1/2 time i ovnen. Jeg serverede halvdelen af kyllingen med kartoflerne, løg og perlebyg og desuden med en grøntsagsgryde, som minder meget om ratatouille.

Dag 2: En god gang biksemad med halvdelen af den resterende kylling og resten af kartoflerne, løg og perlebyg samt resten af grøntsagsgryden som tilbehør pånær en håndfuld, som jeg med vilje tog fra til dag 3.

Dag 3: Nu blev skroget pillet til den store guldmedalje, så der blev kyllingekød nok til en god kyllingesalat bestående af lidt mayonnaise rørt med resten af grøntsagsgryden (blendet til puré) og smagt til med salt og citronsaft. Vi spiste kyllingesalaten til lækkert rugbrød med gulerods- og agurkestænger (og lidt ekstra pålæg) til.

Håber du kan finde inspiration til også at få så meget som muligt ud af den næste kylling, der finder vej til dit køkken – det er en god fornemmelse, når intet går til spilde.