4 personer

 

Ingredienser

5-600 g kyllingefileter, skåret i stykker af ca. 3×7 cm

2 spsk god honning

2 spsk soya

2×2 cm revet ingefær

et nip salt og peber

 

1/2 broccoli

4 forårsløg i skrå skiver

 

Sådan gør du

Bland en marinade af soya, honning, ingefær, salt og peber, og vend kyllingestykkerne grundigt i denne; sæt på køl i minimum en halv time.

Varm en pande op med lidt olie, og steg kyllingestykkerne på panden, bare lige til de får en fast kant og lidt farve.

Kom dem herefter i et smurt ildfast fad; hæld halvdelen af marinaden hen over kyllingen og den anden halvdel tilbage på panden, og steg kyllingen færdig i ovnen ved 200 grader ca. 20 minutter.

Flæk imens broccolien i små stykker, og kog den et par minutter. (Gem kogevandet, hvis du skal koge nudler også.)

Kom forårsløg og broccoli på panden med marinaden, og varm det igennem, men kun et par minutter, så broccolien ikke mister al konsistens. Dæk til med staniol for at holde det varmt, og hæld det ud over kyllingen, når den er klar.

Servér kyllingen med fx rødkålssalat og nudler eller brune ris.