æbleskiver

Til 8 personer (eller 4 der går til den!)

Opskriften er fra et australsk madmagasin, der her i december bragte en artikel om Trine Hahnemanns bog “Scandinavian Christmas”. Jeg kom citron i dejen også, og det fortrød jeg ikke :-).

 

Ingredienser

15 g gær

400 ml lunet mælk

300 g mel

1 tsk salt

1/2 tsk kardemomme

korn fra en vanillestang

2 spsk sukker

2 æg delt i blomme og hvide

skal af en økologisk citron

smør til stegningen

 

Sådan gør du

Rør gæren ud i den lune mælk, tilsæt herefter æggeblommer og citronskal.

Bland i en anden skål mel, kardemomme og salt, tilsæt herefter sukker og vanille.

Rør de to blandinger godt sammen, og vend forsigtigt stiftpiskede hvider i dejen.

Lad dejen hvile i 40 minutter, og giv dig så i kast med stegningen.

Æbleskiverne er bedst, når de spises med det samme; de bliver ret hurtigt bløde udenpå også, men den skønne smag forbliver dog intakt.