Vi brugte den første uge i en ferielejlighed her i Melbourne og alle døgnets 24 timer nærmest på at komme os over jetlag og på at finde et permanent sted at bo. Madlavning var nederst på prioriteringslisten og ofte bare noget, der skulle overstås. Æg i flere variationer var ofte løsningen på madsituationen. Og eftersom lejligheden ikke bød på æggebægre, pillede jeg al skallen af og kom dem på glas, eller i glas vel at mærke. Og så var det, jeg kom i tanke om, desværre først efter at have klappet mig selv på skulderen over den indlysende genialitet, at jeg jo havde set det her før; i Tyskland for mange år siden. Det ER genialt, det kom bare ikke kun fra mig…

Men altså: Kog dine æg, som du kan lide dem (jeg selv er til smilende), kom et eller to i et nydeligt glas, put en ske i, og sæt i gang. Børnene er vilde med det, fordi det er så nemt og man ingen ubehagelige skaller får i munden. Pimp æggene med alskens lækre sager i miniformat; finthakket agurk, salt og peber eller andre krydderier, friske krydderurter, små æblestykker, tun 0g/eller en god klat mayonnaise, fx blandet op med karry, mangochutney eller sød chilisauce. Verdens nemmeste æggesalat, perfekt til enhver morgen og et smukt, portionsanrettet indslag til brunch.