kanelyoghurt

Akutbrunch er et nyt ord i vores familie, og det er det, der sker, når jeg vågner en morgen og netop har akut lyst til at sidde længe over morgenmaden og lade den blive til frokost også. Børnene nyder det ligesom de voksne; de går lidt fra og til og leger, indtil de igen samler appetit. Jeg elsker den slags morgener, og det er langt fra altid, de er planlagte, så nogle gange kræver det lidt opfindsomhed for at få noget lækkert ud af det, der nu befinder sig i køleskabet. En fin lille udfordring, der på afslappende vis fritager en fra at bruge energi på planlægningen. Som altid prøver jeg om muligt at få følgende på bordet: Yoghurt af en art, æg på en eller anden måde, gerne noget lækkert kødpålæg, lidt fisk, frugt og grønt og noget sødt.

Sidst vi havde en akutbrunch fandt jeg yoghurt naturel på køl, som jeg blandede med en anelse vanillepulver og et drys kanel. Og så lavede jeg lynmüsli ved først at riste sesamfrø og mandelsplitter på en tør, varm pande, til de lige tager lidt farve. Kom derefter en teskefuld smør på panden og en lille håndfuld havregryn, og lad grynene brune med. Tag så panden af varmen og tilsæt et par teskefulde honning, rør det hele godt sammen, og lad det køle af på en tallerken. Servér yoghurten med müslien og noget frisk frugt – simpelt men virkelig godt.