Ingredienser

225 g mel

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

1 tsk kanel

100 g sukker

1 æg

1/2 dl olivenolie med citron (eller 1/2 dl smagsneutral olie og skal af en halv citron samt et par spiseskefulde citronsaft)

korn af en stang vanille (alternativt 1 tsk vanillepulver eller et par teskefulde vanillesukker)

4 mellemstore, meget modne bananer

en håndfuld rasp eller birkes

 

Sådan gør du

Sigt mel, bagepulver, kanel i en skål, tilsæt herefter sukker og salt.

Pisk æg, vanille og olie sammen; vend blandingen forsigtigt i melblandingen.

Mos bananerne, vend dem i, og rør forsigtigt, til dejen er ensartet.

Smør en form, ca. 9x20cm (ca. 10cm i højden), med olie, og drys formen med rasp eller birkes.

Bag ved 175 grader cirka en time; tjek med en kødnål undervejs. Brødet skal have en sprød skorpe, men ikke blive helt mørkebrunt.

Lad brødet køle en anelse af, inden du skærer af det – lav en god kande kaffe imens…