Jeg fik 18 små boller ud af denne mængde.

Ingredienser

20 g gær

1/2 liter vand

en stor håndfuld havregryn

et par håndfulde fuldskornsmel

ca. 400 g hvedemel

2 tsk salt

en stor håndfuld hakkede mandler, gerne i grove stykker

en håndfuld frossen spinat i små stykker

 

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, hjælp den evt. på vej med et piskeris og en lille smule sukker.

Tilsæt (optøet, eller friskhakket) spinat og mandler, havregryn og fuldkornsmel, rør godt sammen.

Tilsæt salt og fyld så på med hvedemel, til du har en dej, der er sammenhængende og klistret, men ikke flydende. Dejen skal ikke æltes med hænderne.

Sæt til hævning på køkkenbordet, tildækket, et par timer, og sæt boller på en plade med to skeer.

(Hvis du er mere til koldhæving, skærer du ned på gærmængden til ca. 7-10g og lader den stå på køl natten over.)

Bag bollerne ved 225 grader cirka 15 minutter – de skal have en sprød skorpe, men være dejligt luftige indeni.