blomkål

 

Jeg tror, der er mange, der knokler med at få deres børn til at spise nok grønt, og nogle gange kan jeg helt ærligt godt forstå, at børnene ikke gider. Udkogt blomkål frister vist kun få for at nævne et eksempel. Men i går lod jeg det flotte blomkål koge i bare et par minutter, så buketterne stadig havde bid, vendte det med friskpresset citronsaft og dryssede med Herbamare urtesalt (fremstil dit eget ved at køre salt med dine foretrukne urter i en foodprocessor eller ved hjælp af en morter) og ristede mandler (giv dem 5 minutter i ovnen ved 175-200 grader; lad én være knækket, og tag mandlerne ud, når den knækkede mandel bliver lysebrun på indersiden). Børnene skændtes om, hvem der måtte få det sidste, og de voksne var også pænt tilfredse; de velsmagende mandler giver blomkålen en pæn kant. Nemt og lækkert, når der skal ekstra grønt på bordet.