Hvis du kommer her tit, vil du hurtigt finde ud af, at jeg er vild med opskrifter, der er simple og bare virker hver gang – det giver mig lækker mad, men også tid til de andre søde ting i livet. Du vil også finde ud af, at jeg elsker brød og nok aldrig bliver en af dem, der får gluten til at forsvinde ud af kosten; jeg holder mere på “alt med måde”. Og det her brød er så nemt og lækkert, at der ikke er nogen undskyldning for ikke selv at bage.

Brødet bliver bagt i en Römertopf eller en stegeso, og det har den saftigste kerne og den sprødeste kant. Jeg bager det med forskellige typer af hvedesorter; min favorit lige nu er ølandshvede, men i går forsøgte jeg mig med en af Amos nye meltyper, som de kalder vårhvede, og det gav et ganske fint resultat også. Opskriften går også under titlen verdens bedste brød, så måske du allerede kender det, men hvis ikke, får du chancen her.