Klassiker i ny, lækker udgave med frisk smag fra appelsinskal; opskriften her passer til en hel bradepande (fordi det er min mors gode opskrift på kagemand), men du kan evt. halvere den til et mindre fad eller komme dejen i muffinforme.

 

Ingredienser

50 g gær

4 dl mælk

revet skal af 1- 1 1/2 økoappelsin (alt efter hvor stor en appelsin du kan få fat i)

600 g mel

60 g sukker

1 tsk salt

1 tsk kardemomme

60 g smeltet smør

Fyld

300 g smør

400 g brun farin

2 spsk sirup

 

Sådan gør du

Opløs gæren i mælken. Du kan enten tilsætte appelsinskal nu eller blande den med de tørre ingredienser (det gjorde jeg, og jeg brugte et piskeris til at blande det hele godt sammen med).

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig, og rør derefter sammen med mælken.

Tilsæt det smeltede smør til sidst.

Lad dejen hæve 15 minutter i skålen og derefter 15 minutter i formen (eller formene).

Lav imens fyldet ved at smelte smør, sukker og sirup.

Lav små fordybninger i dejen med fingrene, hæld fyldet på, og bag kagen/kagerne i ovnen 15 minutter ved 200 grader (175 grader virker for mig, hvis det er varmluftsovn, men respektér de 15 minutter :-)).

Kagen er bedst på dagen, men du kan gemme den eller fryse den ned og så lige varme den forsigtigt, inden den skal serveres.