Mængden her er passende til 10 små glas à ca. 1,5 dl

Ingredienser

Crumble

125 g smør

100 g havregryn

100 g digestives

revet citronskal fra en økocitron

2 spsk brun farin (eller rørsukker)

 

Osteblanding

250 g mascarpone

4 spsk amaretto (mandellikør)

4 æggeblommer

4 æggehvider, stiftpiskede

 

1 portion solbærkompot

 

Sådan gør du

Smelt smørret, og rør det godt sammen med havregryn, citronskal, sukker og knuste digestives.

Smør en springform med smør, og kom kikseblandingen i bunden af formen, tryk den godt fast.

Lad den hvile 15 minutter på køl, og bag den derefter ved 180 grader, indtil den bliver gylden og sprød, det tager ca. et kvarter, men hold godt øje, så den ikke brænder på.

Lad bunden køle lidt af, og skrab den så ud på en tallerken; du behøver ikke være forsigtig, for det er netop meningen, at den skal gå i stykker.

Rør mascarpone med æggeblommer og amaretto; smag til, om du synes, amarettosmagen er gennemtrængende nok, og giv den ellers en tand mere.

Pisk hviderne helt stive, og rør dem forsigtigt i mascarponeblandingen.

Kom desserten på glas; start med et lag crumble, derefter mascarponeblanding, solbærkompot og så forfra indtil du ikke har mere. Slut af med at drysse lidt crumble på toppen.

Lad glassene stå på køl i mindst tre timer.