chokoladesvineri

 

Opskriften stammer fra Svineriet i Århus; restaurant i verdensklasse, som desværre i begyndelsen af 2013 måtte dreje nøglen om. Æret være dens minde!

Ingredienser

2 æg

270 g sukker

4 spsk. kakao

1/2 tsk. salt

kornene fra en vanillestang

revet skal af 1/2 appelsin (jeg plejer at bruge citron i stedet for)

85 g mel (kan erstattes af mandelmel)

1/2 tsk. bagepulver

100 g smeltet smør

 

Sådan gør du

Smelt smørret, lad det køle af.

Pisk æg og sukker meget hvidt.

Bland mel, bagepulver, appelsin/citronskal, salt, kakao og vanillekorn for sig, og vend det derefter forsigtigt i æggemassen.

Tilsæt afkølet smør til sidst.

Bag i smurt springform cirka 20-20 minutter ved 180 grader – kan må gerne virke lidt ubagt, når den kommer ud; den skal nok sætte sig, når den køler af.