Til 6 personer

Ingredienser

200 g mørk chokolade (jeg bruger oftest Lindts 70%)

6 æggeblommer, pasteuriserede

6 æggehvider, pasteuriserede

60 g sukker

 

Sådan gør du

Smelt chokoladen over vandbad, lad den afkøle en lille smule.

Pisk æggehvider næsten stive; tilsæt sukkeret, og pisk så til de er helt stive.

Rør æggeblommer og den smeltede chokolade sammen. Du skal røre kraftigt, og hurtigt vil massen blive mere tyktflydende.

Rør 1/4 af æggehviderne i ægge/chokolademassen. Det er vigtigt, at du rører kraftigt her, så der ingen klumper bliver. Hviderne skal være helt rørt ud.

Kom chokolademassen ned i skålen med resten af de stive hvider. Nu skal du spare på kræfterne og forsigtigt vende de to masser sammen, indtil du ikke længere kan skelne hvider og chokolademasse fra hinanden.

Sæt på køl et par timer, til massen har sat sig.

Anret i små skåle eller glas og pynt med frisk frugt.

Jeg pynter ofte med et drys myntesukker – det får du ved at blende en ordentlig omgang friske mynteblade med sukker; det bliver grønt og dufter himmelsk.