citronspecier

Denne opskrift er Mette Blomsterbergs, som jeg tilfældigt faldt over for et par år siden. Den er spot on og en fast del af julerepertoiret hjemme hos os nu. Ingredienserne er præcist som i Blomsterbergs oprindelige opskrift, men jeg laver dem lidt mindre og får cirka 70 stk. ud af denne opskrift.

 

Ingredienser

kornene fra 1/2 vanillestang (Blomsterberg går efter de polynesiske, men jeg bruger dem jeg nu kan få fat i i supermarkedet, og er fint tilfreds med resultatet.)

300 g mel

225 g saltet smør

125 g flormelis

skal fra 1 økocitron

 

Sådan gør du

Drys lidt flormelis ud over vanillekornene på et skærebræt, og brug den flade side af en kniv til at skille kornene ad.

Smuldr smørret i melet, bland flormelis og citronskal i, og ælt dejen godt.

Form dejen til en lang pølse på ca. 5cm i bredden og 4 i højden, pak den ind i film, og lad den ligge på køl en times tid.

Skær den så i skiver, der er cirka 1/2 cm tykke.

Bag specierne cirka 12 minutter ved 180 grader, til de bliver let lysebrune i kanten.

Lad dem køle af, inden du kommer dem i kagedåsen.