citrontærte med lakrids

 

 

Jeg har skåret aldeles kraftigt ned på sukker i min kost og trives med det. Men i går fik vi to ud af tre børn passet hos min veninde, bestilte lækker thai take-away og besluttede os for at nyde en dessert også. Så mens pigerne pakkede deres tasker (og huskede tandbørsterne, som jeg sikkert ville have glemt…), skyndte min foodprocessor og jeg os at fremstille disse to små tærter. De er en variation over den klassiske tarte au citron, men med en glutenfri bund på nødder og drysset med lakrids (raw liquorice powder fra Johan Bülow). 

Til den glutenfrie bund tager du 3,5 dl fintblendede nødder (mandler, cashewnødder, hasselnødder, valnødder, eller hvad d nu måtte have lyst til) og blander dem med 1 spsk brun farin, en anelse salt og 1/2 dl smeltet kokosolie eller smør. Pres dejen ned i et almindeligt tærtefad, og sæt den på køl 1/2 time, til den er fast i det. Forvarm bunden 10 minutter ved 175 grader, lad bunden køle af, kom fyldet på, og gå ellers frem efter opskriften på tarte au citron her.

Når du tager tærten ud af ovnen, drysser du med lakridspulveret med det samme, som så smelter og giver en sofistikeret overflade. Servér evt. med friske bær, hvis du kan skaffe dem.