eftermiddagstreat

 

Jeg forsøger for tiden at skære kraftigt ned på kulhydrater og gluten i min kost især i form af brød, pasta/ris og sukker.Og når jeg vælger kulhydraterne/glutenprodukterne til, er det altid fuldkornstypen. Der er ingen fanatisme på bordet, men jeg synes ikke, min krop reagerer optimalt på netop de produkter, og eksperimentet skal vise, om det kan hjælpe at skære ned – jeg er for glad for mad og tror for meget på alt med måde til helt at fjerne dem fra kosten.

Pasta og ris har jeg skiftet ud med mere grønt (blancherede squashstave som pasta og boghvede eller quinoa i stedet for ris (sidste to er naturligt frie for gluten), alt sandwichbrød (som jo er det, vi får hernede, når vi ikke bager selv) med nøddebrød, og sukkerfristelser med sunde alternativer ofte indeholdende dadler.

Men mellemmåltiderne kan være svære. Jeg spiser en masse nødder, gulerødder og yoghurt samt retter med æg som fx denne zucchini slice, og i dag fik yoghurten blandet med kanel og frysetørret hindbær selskab af saltede mandler, en kop myntete og lidt ost. Lækkert og mættende uden nogen form for oppustethed eller ondt i maven. Og så var det kræs for flere af sanserne med forskellige farver og teksturer; præcist sådan som jeg foretrækker det.