Den her årstid er normalt lig med suppe i hvert fald en gang om ugen hjemme hos os; nemt, lækkert og tusindvis af variationsmuligheder. Nu er det lige omvendt med årstiderne, hvor vi befinder os nu, så vi går mod varme og sommer. Men lejligheden er kold, så nogle traditioner kan vi godt holde fast i. Og med en del grøntsagsrester på køl blev det i dag til en blomkålssuppe. Svits en porre i små stykker sammen med et halvt (stort) blomkålshoved og to søde kartofler (eller bagekartofler). Fyld på med vand, til det dækker de grønne lækkerier, og kog op. Tilsæt lidt grøntsagsbouillon (gerne Herbamare), citronsaft, salt, peber og så meget chili (frisk eller tørret), som du kan holde til. Når grøntsagerne er kogt møre, blender du med en stavblender og kommer en lille sjat fløde i. Servér med stegt chorizo/bacon, frisk persille/koriander og ristet brød. Vi måtte nøjes med ristet brød i dag, men det var alligevel en fornøjelse!