boghvederisotto

 

Jeg lavede en skøn risotto forleden med hel boghvede i stedet for arborio ris; boghvede indeholder lige præcist nok stivelse til at gøre risottoen cremet, og kombinationen af grønkål og semitørrede tomater var super. Gå frem efter opskriften på risotto her, men beregn 3-4dl hel boghvede til cirka 1,5L bouillon samt 1 håndfuld semitørrede/soltørrede tomater og 2 håndfulde grønkål. Sats på, at boghveden skal have lidt længere tid en risene; smag på den undervejs, og stop med at tilsætte væde, når risottoen hænger sammen, og boghveden stadig har lidt bid. Lav lækre arancini riskugler af resterne…

Hvis du laver dobbelt portion, eller I evt. kun er to voksne til spisning, kan du lave lækre arancini riskugler af resterne. Jeg blandede to æg i det risotto, der var tilovers; du kan blande lidt mel i, hvis “farsen” bliver for lind. Form forsigtigt kugler på størrelse med en golfbold, og brug to skeer til at vende dem først i mel, dernæst æg og til sidst rasp (eller majsgryn). Der skal ost i “rigtige” arancini kugler, men det undlod jeg pga. mælkeallergikeren; du kan tilsætte små stykker mozzarella eller parmesan i farsen. De bliver flottest, hvis du frituresteger dem, men jeg havde ikke nok olie, så jeg stegte dem bare på panden, og det gik fint. Servér dem som tapas eller på brunchbordet med fx en yoghurt rørt med frisk mynte.

arancini