citron cookies

 

Det gode ved den opskrift på chokoladecookies, som jeg postede den anden dag, er at de er så hurtige at lave, så selv med uventede gæster kan man ret hurtigt diske op med noget – medmindre man har Gevalia i køkkenskabet og dermed er dækket ind :-). Jeg har flere gange bagt dem for den veninde, der kiggede forbi i går, så jeg prøvede at finde på noget nyt og endte med en version, der er meget tæt på de elskede citronspecier, som jeg nu på glutenfri kost ikke kan gå ombord i. Med dem her er nu en af julesmåkagerne hjemme – i god tid endda :-). 

Bland 130 g mandelmel med 2 1/2 spsk smeltet kokosolie (eller smør), 2 spsk ahornsirup, 1 tsk vanilleekstrakt eller vanillepulver (uden tilsat sukker), 30 g kakaonibs, 1/4 tsk havsalt, 2 tsk fintrevet citronskal og 1 tsk bagepulver. Form 10-12 kugler, og tryk dem let flade, de skal være lidt buttede i det. Bag dem 10-12 minutter ved 150 grader; de skal være gyldenbrune i kanten. De får en blød midte; hvis du vil have dem sprøde helt igennem, skal de have et par minutter mere.