Den anden aften stod menuen på kartoffelpuré, lækre medisterpølser fra Løgismose og en skøn tomatsauce, som nu er blevet til ketchup!

Jeg er ikke verdensmester i sovs og bliver det muligvis aldrig, men det er faktisk heller ikke så ofte, at den virkelig er nødvendig. Ofte bruger jeg en pesto som erstatning eller den helt sunde version som denne tomatsauce: En masse grøntsager der får lov at simre en rum tid for så at blive blendet og dermed transformeret til sovs.

Til denne tomatsauce brugte jeg en dåse økologiske tomater og en håndfuld friske i tern, nogle løg og gulerødder, bladselleri og en teskefuld Herbamare bouillon, som jeg anbefaler på det varmeste. Smagen er fantastisk, og med en enkelt teskefuld kommer man virkelig langt, og ofte er det helt unødvendigt at tilsætte salt derudover. Det fik lov at simre en god halv time, smagt til med salt og peber, oregano og basilikum og derefter blendet til en fin sauce.

Resten af saucen har været på køl til i dag, kom over i en ny skål og fik nyt navn: ketchup. Men af den sunde slags uden sukker og tilsætningsstoffer, og smagen er kun blevet bedre af sin hvile.