Hvad jeg (heller) ikke vidste, da jeg stod op i morges, var, at i dag skulle blive ren småkagedag. Vi har været vidt omkring, og alle steder er der røget en småkage på tallerkenen. Og så fik jeg nærmest helt ondt af småkagen som art, for den er vist ikke så moderne længere? Og det går helt ærligt ikke; der findes jo så mange skønne af slagsen, og de ser egentlig meget søde ud, som de ligger der ved siden af kaffen, på kanten af underkoppen. Og minder mig om mormor og “gamle dage”. Særligt én gjorde indtryk i dag på grund af dens særlige historie. Det er en australsk småkage, som blev bagt meget under 1. verdenskrig af konerne til soldaterne fra the Australian and New Zealand Army Corps, ANZAC. Kagerne kunne holde sig længe og klare transporten og bærer i dag navnet the Anzac biscuit. De er lavet på bl.a. kokos og havregryn, er søde og knasende og smager som en småkage skal, hvis du spørger mig. Lad os få småkagerne tilbage på bordet!

Til inspiration er her, hvad vi ellers fik i dag: