Jeg elsker kage! I nærmest alle afskygninger faktisk. Og rigtigt mange af de gode, gamle kendinge holder efter min mening fortsat – men af og til kan selv kager trænge til lidt fornyelse, og i påsken dukkede en dejlig oplevelse op i denne sammenhæng. 

En god veninde havde bagt lækker brunsviger i portionsforme, og allerede der meldte lykken sig naturligvis. Men den første glæde var intet imod den glæde, der meldte sig, da jeg satte tænderne i kagerne; de var bare helt fantastiske, og efter få sekunder forstod jeg hvorfor: Min veninde havde vendt lidt appelsinskal i dejen og dermed skabt en ny version af brunsvigeren, der virkelig giver skarp konkurrence til den gamle klassiker. Himmerigsmundfuld!

I weekenden besluttede jeg mig for at afprøve dette fabelagtige trick på en anden favorit; drømmekagen. Jeg fandt en opskrift på den i Meyers Kager og gik nogenlunde frem efter opskriften, dog fik toppingen ekstra muscovado frem for brun farin. Og så fik dejen skal af en hel appelsin – samme lækre resultat som hos fætter brunsviger: En dejligt sød kage med pragtfuld smag og nu også en lækker friskhed over sig. Næste gang skal jeg prøve med citronskal selvfølgelig. Fantastisk fif hermed givet videre!