Kyllingesalat

4 personer

Ingredienser

300 g kyllingefilet

 

1 spidskål

1 dl creme fraiche 9%

2 spsk god mayonnaise (jeg stemmer for at lave den selv, men Heinz’ er også god)

en masse fintklippet purløg

1/4 finthakket løg

en anelse citronsaft

salt og friskkværnet peber

 

500 g blommer (eller rabarber alt efter sæson)

1/2 dl vand

100 g rørsukker

1 tsk vanillepulver

1 tsk fintrevet frisk ingefær

 

100 g grønne bønner

1 dl ristede sesamfrø

 

Sådan gør du

Steg kyllingefileten, lad den køle af.

Skær spidskålen i fine strimler og vend den i dressingen lavet af creme fraiche, mayo, purløg, løg, citronsaft, salt og peber.

Lav kompotten ved at skære blommer/rabarber i grove stykker, kom dem i en kasserolle sammen med vand, sukker og ingefær. Lad det koge op og derefter simre, indtil frugterne er lige netop møre. Rør ikke for meget undervejs, frugten må gerne så vidt muligt bevare sin struktur. Lad kompotten køle af.

Kog de grønner bønner små 5 minutter, lad dem køle af, og vend dem derefter i en anelse olie og derefter i de ristede sesamfrø.

Husk at smage dig frem, ingredienserne her er vejledende.

 

Anret salaten i en stor skål eller i små portionsskåle; spidskålsslawen skal ligge nederst, herpå lægger du kyllingen skåret ud i mindre stykker, derefter kompot og til sidst bønnerne vendt i sesam.

 

Maftooleh

4 personer

Maftooleh er et ord, jeg selv har stykket sammen af hovedingrediensen maftool og klassikeren tabouleh, som laves med couscous eller bulgur. Maftool er jeg løbet på hos vores lokale etniske købmand, der har en virkelig spændende og velassorteret butik. Maftool er små hvedekugler med smag og konsistens som pasta. Jeg bruger dem både i denne maftooleh og i andre salater, hvor jeg ellers ville have brugt pasta. Er også meget anvendelige som fyld i en suppe.

Ingredienser

300 g maftool

1 agurk i små tern

1 lille finthakket rødløg

en håndfuld gode, finthakkede tomater (sørg for at få saften med i salaten også)

2 spsk friskhakket koriander eller mynte

4 spsk finthakket bredbladet persille

saft og skal af 1 økocitron

1/2 hakket rød chili

3 spsk god olivenolie

salt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du

Maftool findes i mange varianter; jeg er særligt glad for den på billedet herunder, og den skal koge 20 minutter – finder du en anden variant, må du smage dem til undervejs i kogeprocessen, de skal være al dente; bløde men fortsat med lidt bid. Lad maftoolen køle af.

Bland alle grøntsager sammen med olie, salt og peber, smag til. Lad gerne salaten trække et par timer på køl inden servering, men tag den ud og lad den få noget nær stuetemperatur, inden den skal på bordet.

 

 

Kartoffelsalat med abrikoser og chorizo

4 personer

Ingredienser

Ca. 1 1/2 kilo kartofler, gerne aspargeskartofler (fordi de er så kogefaste)

En god chorizopølse, skåret i tynde skiver

Et bundt frisk dild, finthakket

5-6 friske abrikoser skåret i tynde både (brug tørrede abrikoser, hvis du ikke kan få friske)

1 dl olivenolie

1 tsk dijon sennep

en smule citronsaft

en smule sukker

salt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du

Kog kartoflerne, til de slipper gaflen/kødnålen. Lad dem køle af.

Steg chorizoen let på en meget varm pande, lad den køle af.

Bland abrikoser med kartofler, chorizo, dild og dressingen af olie, sennep, citron, sukker, salt og peber.