Indrømmet, det har ikke været et fast indslag på menuen hos mig ud over om morgenen, og jeg sprang lidt over, da Irma m.fl. forsøgte at gøre det moderne igen, men nu, lettere forsinket, er det sket: Jeg er hoppet med på vognen.

Inspirationen kommer fra en institution i Århus, hvor jeg har vikarieret som kok i køkkenet, og her er der grød på menuen hver anden fredag – og det er toplækkert! Vi serverer det med frugtmos i alskens afskygninger, sødet med så lidt sukker som muligt. Jeg har nu trukket konceptet ind herhjemme også, og det er et hit. Indtil nu har jeg lavet grøden på havre, boghvedeflager, sesamfrø og kokosmel – sesamfrøene giver grøden et skønt knas, der løfter den fra klæg og kedelig til knasende og cool.

Frugtmosen har været temmelig traditionel indtil nu og lavet på hindbær, blåbær og æble eller jordbær, men i planerne er der mange flere variationer på vej; abrikos, kirsebær, svesker og mirabeller, når vi når så langt. Og solbær. Godt, sundt, billigt og nemt – what’s not to like? Go get it!