Opskriften her er Signes, med få justeringer; jeg har fx valgt at grille peberfrugterne for intensivere deres skønne smag. Du kan udskifte de gule, flåede tomater (købt i Bazar Vest) med røde og så bruge rød peber i stedet for gul, men den gule farve er nu virkelig noget for sig. Opskriften her svarer til forret til 8 personer.

Ingredienser

1 dåse flåede, gule tomater (nettovægt 430 g ca. )

1 agurk, skrællet og udkernet

2 gule pebre

1 lille løg

3 spsk. olie

1-2 spsk. æblecidereddike

et par teskefulde honning

salt & peber

 

Sådan gør du 

Grill peberfrugterne ved 200 grader i ovnen, til skindet bliver sort. Lad dem køle af i en lukket frysepose, og pil skindet af dem, når de er kolde. Smid skindet væk, og pil kernerne ud.

Kom alle ingredienser i foodprocessoren, og kør til en lind masse; du kan spæde op med lidt vand, hvis den bliver for tyk efter din smag.

Smag til med eddike, honning, salt og peber.

Sæt suppen på køl et par timer inden servering – den kan snildt stå natten over også.

Servér med fintsnittet peberfrugt og agurk eller lækre croutoner.