10 stk., store

 

Ingredienser

50 g gær

2 dl vand

1 dl A38 eller andet surmælksprodukt

2 spsk sukker

2 æg

1 dl solsikkekerner

1 spsk hørfrø

2 groftrevne gulerødder

1 tsk salt

450-500 g hvedemel

 

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med sukkeret; det nemmeste er at bruge et piskeris, som sammen med sukkeret gør det utroligt nemt at opløse gæren. Jeg kan personligt godt lide, at der kommer så lidt gær i som muligt, og hvis du har det på samme måde, kan du evt. sætte mængden ned til det halve og lade dem hæve noget længere.

Tilsæt æg og A38, og rør godt.

Tilsæt revne gulerødder, salt, kerner og hørfrø.

Kom mel i, ælt godt med skeen.

Dejen skal være klæbrig; sæt den på en bageplade med to skeer, og lad dem hæve 30 minutter.

Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.