hindbærtærte frangipane

 

Nå, det var jo egentlig nogle usandsynligt lækre mandel”scones” med dadler, der for at par uger siden gav mig lyst til at genoptage bloggeriet, men nu lægger jeg alligevel lige ud med denne sag, min nye yndlingskage (det er jeg ret overbevist om, at den bliver…). Den er et forsøg på at efterkomme lysten til og savnet af den hindbærtærte, min mor ofte bager, men i en version uden raffineret sukker og gluten. Jeg er meget tilfreds!

Bunden er nøddebunden, som jeg tidligere har brugt til en citrontærte med lakrids, og fyldet er frangipane-inspireret. Kagen er blid ved blodsukkeret og mætter fantastisk, så det er nydelse uden dårlig samvittighed. Man bliver sgu så godt tilfreds, når ens eksperimenter lykkes ;-).

Lav nøddebunden, lad den sætte sig i køleskabet 10 minutter, og forbag den 10 minutter ved 150 grader varmluft. Til fyldet smelter du 125g smør og lader det køle let af. Så pisker du 80g ahornsirup med 2 æg, til det skummer let. Tilsæt herefter 1 tsk vanillepulver, revet skal af en lille økocitron og 125g mandelmel, pisk igen. Til sidst kommer du smørret i, pisker igen og hælder fyldet oven på nøddebunden. Læg 150 g friske eller frosne hindbær oven på fyldet; der er ingen grund til at trykke dem ned i dejen, da den bager op om dem. Bag herligheden en lille halv time, til overfladen er lysebrun, og lad kagen køle let af, inden du sætter tænderne i den.