gløgg

 

Vi skulle bare have noget gløgg i år! Og nu hvor jeg ved, hvor nemt dét er at fremstille, tror jeg nok, jeg har købt den sidste færdiglavede flaske nogensinde :-).

Du får cirka 1/2 liter ekstrakt af denne portion, som du blander med en kraftig rødvin (jeg brugte cabernet sauvignon) i det størrelsforhold, du nu ønsker. Og så kan du jo blande ekstra alkohol i, hvis du vil; lidt rom vil ikke skade fx.

To do: Pres saften af to appelsiner og en citron ned i en gryde. Skær derefter frugterne i stykker, og kom dem i også. Hæld 4 dl vand ved sammen med 1 dl sukker, 5 kanelstænger, 5 hele stjerneanis og 10 hele nelliker, lidt stødt kardemomme (eller  en håndfuld let knuste kardemommekapsler). Lad det hele simre et kvarters tid, og sæt så på køl med alle ingredienser i gryden, gerne til næste dag. Si ekstrakten, og varm den op sammen med rødvin og evt. rom (må ikke koge). Kom smuttede, hakkede mandler og rosiner (eller måske nogle smukke goji-bær) i, og mærk varmen brede sig i den vinterkolde krop!