Jeg tog udgangspunkt i en af Camilla Plums opskrifter, men ændrede lidt undervejs.

 

Ingredienser

4 dl mælk
ca. 30 g gær
50 g smør
1 spsk. salt (jeg brugte Maldons havsalt)
1 spsk. sukker
3 æg
ca. 900 g mel
1 tsk. kardemomme

 

Sådan gør du

Lun mælken, rør gæren ud heri, og derefter æggene.

Smuldr smørret i melet, tilsæt salt, sukker og kardemomme samt revet skal af 1 økocitron, og bland væsken med melet.

Ælt godt og grundigt.

Lad dejen hæve 1 time, til den når dobbelt størrelse.

Slå dejen ned, form 24 boller og læg dem på en plade helt tæt, så de kommer til at hænge sammen under bagningen.

Lad dem hæve til i hvert fald dobbelt størrelse; jeg lod dem stå ca. 2 timer. Alternativt kan du nøjes med ca. 25 g gær og lade dem hæve natten over på køl eller fra morgen til aften.

Bag hvederne 20 minutter ved 200 grader.