bananis

 

En af de største klichéer i dag må være noget i retning af denne: Tiden går bare så hurtigt! Men jeg er selv blevet fanget i den, tiden altså (nå ja, og klichéen også…), når jeg nu sidder her og ikke har fået blogget i månedsvis. Jeg sidder stadig på den anden side af jordkloden i forhold til Danmark, sommeren er på vej her – og tiden forsvinder mellem fingrene på mig. Vi rejser tilbage til Danmark i begyndelsen af det nye år, og det har jeg vidst længe. Alligevel kommer det nærmest bag på mig, at det er så nært forestående nu, og det er svært at skulle sige farvel til vores hverdag her, selvom der også er meget at se frem til. Anyway; bloggen har stået stille, fordi jeg har prioriteret at tvinge så meget værdi ud af hver eneste dag som muligt, men der er efterhånden så mange skønne opskrifter på lager, som jeg ikke kan være bekendt at holde for mig selv, så nu går det løs igen!

Og første skud fra hoften er bananis – lavet udelukkende af banan (jo!). Jeg ved godt, sommeren i Danmark er slut, men hvis isen er god nok, kan der vist godt være istid året rundt, hvis du spørger mig. Eller et hvilket som helst barn. Og ikke bare smager den her is ubetinget fantastisk – den består af bare en enkelt ingrediens (hold fast): Banan! Hvordan det kunne tage mig så lang tid at få afprøvet dette, må stå hen i det uvisse, for det er godt nok længe siden, en veninde henrykt fortalte mig om det her, men jeg tror, at jeg syntes, det lød for godt til at være sandt. Men det ER sandt. Cremet, softice-lignende is lavet af banan og intet andet. Medmindre du altså laver frække variationer såsom banan/peanutbutter, banan/ristede mandler eller banan/chokolade (find selv på flere :-)).

Lad være med at begå samme fejl som mig og vente med at prøve det her, fordi det lyder for utroligt – skynd dig at få fat i nogle gode, modne bananer, skær dem i skiver og frys dem ned (3-4 timer eller natten over). Tag dem så ud af fryseren, og kom dem i en stærk blender eller food processor, og giv gas. Fuld gas. Fortvivl ej, når du pludselig står med en million bittesmå bananstykker i blenderen, der ser ud som om, de aldrig nogensinde har tænkt sig at blive til is – kør videre. Skrab ned fra kanterne med en dejskraber, og kør videre, til det magiske sker – de frosne bananstykker bliver til den mest cremede, søde bananis, du kan tænke dig. Jeg er for forfængelig til at fortælle, hvor mange gange på hvor kort tid, jeg nu har lavet denne is, men lad mig bare sige, at den er pænt gennemtestet. Alle i min familie elsker den – og man kan ikke spise så meget, som man tror, fordi den også mætter godt. Jeg plejer at beregne cirka 3/4 banan af almindelig størrelse pr. person; du må prøve dig lidt frem. Men tro mig, du kommer til at fortryde det, hvis du ikke prøver det her lige med det samme. Hvis du ikke blander andre ting i isen, kan du drysse alskens lækkerier ovenpå – blandt andet denne praliné med pistacienødder, mandler og mørk chokolade.