Brødet her blev lavet lidt ad hoc, så opskriften er ikke helt præcis, og du skal prøve dig lidt frem. Det vigtige er, at du ender med en temmelig lind dej, så brødet, når det er bagt, er saftigt og gerne lidt klægt i det. Mængden herunder passer til et ildfast fad på ca. 30X20 cm.

Ingredienser

3 dl vand

25 g gær

ca. 400 g mel (du kan af venlighed over for blodsukkeret snildt erstatte lidt af melet med lidt havregryn eller hvid hvede fx)

en lille håndfuld rosiner

en lille håndfuld dadler i fine, små skiver

75 g smeltet smør

 

2-300 g frosne kirsebær (eller hindbær) – de skal dække hele overfladen af dejen, når den kommer i formen

2-3 spsk vanillesukker

 

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet; brug evt. en lille smule sukker og et piskeris for at hjælpe gæren godt på vej.

Tilsæt rosiner og dadler og det smeltede smør.

Tilsæt melet, lidt ad gangen. Du skal som sagt ende med en lind dej, så pas på ikke at komme for meget mel i fra starten.

Hæld/skrab dejen over i et smurt ildfast fad eller en lille bradepande.

Vend kirsebærrene med vanillesukkeret, og læg dem oven på dejen; du må gerne trykke dem en lille smule ned i dejen.

Lad hæve en god halv time.

Bag ved 175 grader i 35-40 minutter; tjek med en kødnål, om dejen er færdigbagt (kødnålen behøver ikke være 100% fri for dej; den klæge konsistens er lækker her, synes jeg). Hvis bærrene ser ud til at blive for mørke, så skru ned for ovnen og lad det tage lidt længere tid.

Servér til en kop kaffe eller som et lille sødt, og smukt, indslag til en picnic eller brunch.