Jeg vikarierer som kok i en daginstitution i Århus lige nu og fik udfordringen at lave noget lækkert til kaffen til bedsteforældredagen – som ikke måtte være alt for usundt. Og så kastede jeg mig ud i at lave noget, der ligner en kage, men ikke er en kage, men er et brød, der smager lidt som kage?! 

Jeg tog udgangspunkt i det, der var i skabene og fryseren og freestylede mig frem til det, jeg nok vil kalde et kirsebærbrød. Noget i retning af et slags sødt foccacia med smukke, smukke kirsebær på toppen. Hindbær kunne snildt bruges også, tænker jeg. Jeg brugte frosne bær, og det fungerede upåklageligt; de afgav væske, men på den gode måde faktisk. I dejen kom jeg dadler og rosiner for at søde den, og så vendte jeg bærrene i vanillesukker. Det giver både skøn duft og smag og får brødet til at være lidt kageagtigt uden at påvirke blodsukkeret alt for meget.

På grund af “mit-Gefühl-doseringen” af alle ingredienser er det en smule svært at formulere en præcis opskrift, så du skal prøve dig lidt frem her, men det var noget i denne retning.