Jeg har allerede sagt det ofte, og jeg kommer til at gentage mig selv i det uendelige, men: Simpelt er godt. Og simpelt i en Römertopf er meget mere end godt! Den her kylling er noget nær det bedste kød, jeg længe har fået – og så kunne den endda slet ikke måle sig med gulerødderne…

Og simpelt er det virkelig. Jeg lavede en marinade på honning og citronskal- og saft krydret med karry, løsnede skindet hele vejen rundt om kyllingen og påførte dressingen dér under skindet. Kyllingen blev fyldt med svesker og æblebåde og lagt oven på kartofler og gulerødder, stod halvanden time i ovnen, et voilà. (Læs opskriften her.)

Som sagt var kyllingekødet meget, meget lækkert – mørt, saftigt og velsmagende. Men jeg fik nærmest tårer i øjnene, da jeg smagte gulerødderne – de gemte på en smag, jeg ikke har oplevet i årevis, smagen af gulerødderne i min mormors fantastiske suppe med kød- og melboller lavet fra bunden. Helt enestående – du er nødt til at prøve det her.

Jeg købte min Römertopf på tilbud til bare 100 kr; det er den mindste udgave, men rummer altså fint en hel kylling. Husk, at den skal stå i vand 10 minutter, og så sætter du den ind i ovnen, lige når du har tændt den, og tager den ud, når ovnen er varm, fylder ingredienserne i, og så ind i ovnen igen. Den flækker, hvis den bliver udsat for den høje varme uden at have stået i blød og deltaget i opvarmningen af ovnen. Fantastisk stykke værktøj; du kan også bage i den.