Ingredienser

1 hel kylling

2 spsk honning

2 spsk eddike

2 spsk gurkemeje

2 spsk karrypulver

6-8 kartofler, skrællede

6-8 gulerødder, skrællede (prøv dig frem med mængden af grøntsager)

svesker og æblebåde (så mange som du kan få proppet ind i kyllingen :-))

 

Sådan gør du

Bland honning, eddike, gurkemeje og karry.

Løsn forsigtigt skindet hele vejen rundt om kyllingen, så det ligesom slipper kødet (start ved halsenden), og påfør marinaden under skindet. Kom svesker og æblebåde ind i kyllingen.

Gør grøntsagerne klar, læg dem i bunden af Römertopfen eller lignende stegeso, læg kyllingen ovenpå og hæld vand ved, så det når et lille stykke op ad kyllingen.

Sæt det hele i en kold ovn (husk at Römertopfen skal stå i blød i vand ca. 10 minutter inden), lad temperaturen nå mellem 220 og 250 grader, alt efter hvor vild din ovn er, hav tålmodighed ca. 90 minutter, og glæd dig så til at sætte tænderne i lækkerierne.

Jeg serverede kyllingen med kogte speltkerner til og lavede en sauce ved at blende nogle af sveskerne med fonden og en lille smule fløde.