laks med grønt

 

Denne her opskrift blev en klassiker i vores familie lige med det samme, efter min gode veninde i Norge serverede det for min ældste datter og mig for nogle år siden. Nemt, lækkert og mættende. Og sundt. Hurra!

Pensl så mange laksefileter, du nu kan spise, med lidt olie, og drys med salt og peber. Tilbered dem i en 175 grader varm ovn i cirka 10 minutter alt afhængigt af deres størrelse. Kog i mellemtiden alle de grøntsager, du har lyst til; jeg plejer at servere kogte gulerødder, blomkål og broccoli eller bønner til denne laks. Godt saltede :-). Og så prikken over i’et: Creme fraiche saucen. Det bliver ikke nemmere: Varm et par deciliter creme fraiche af den rigtigt fede slags op til lige under kogepunktet, og smag til med en god sjat soya (gå efter Tamari soyasauce hvis du ikke tåler gluten). Anret tallerkenen med alle disse herligheder, og servér med citronbåde, evt. nogle brune ris og et glas hvidvin.

Fik jeg understreget, hvor nemt det her er? Og hurtigt også!