Der er intet som en opskrift, alle kan gå til – med ingredienser, alle har på lager. En sød nabo sendte mig opskriften på disse brød, som du kan bruge som madbrød til en god suppe eller som pitabrød, og de er fantastiske.

10 stk

Ingredienser

3 dl lunkent vand

15 g gær (5 g tørgær, hvis det er hvad du ligger inde med)

3/4 tsk salt

450 g mel (for et endnu luftigere brød kan du erstatte helt eller delvist med tipo 00, italiensk hvedemel med højt proteinindhold)

 

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, tilsæt mel og salt. (Hvis du bruger tørgær, skal denne blandes med melet, inden du tilsætter væsken).

Ælt dejen godt, og lad den hæve 45 minutter.

Ælt dejen igennem igen, og form ti brød på størrelse med en underkop; lad dem herefter hæve endnu 5 minutter.

Bag brødene ved 180 grader i 10 minutter; de skal være lyse og luftige, når du tager dem ud.

 

TIP:

Jeg penslede mine med favoritolivenolien og dryssede med havsalt.

Men hvad med at drysse med sesam, jomfru i det grønne eller finthakkede friske krydderurter blandet med lidt olie og hvidløg? Eller bland lidt hakkede tomater og/eller oliven i dejen sammen med lidt oregano?