Magiske madminder – for mig kan det være noget så simpelt som en leverpostejmad i godt selskab eller en flad madpakke på tur i regnskoven, da man var allermest sulten. Andre minder udgøres af mad i særligt selskab eller enkeltstående retter, der virkelig har gjort indtryk. Og når jeg kigger tilbage, er der mad her og der, der fortsat dukker op i hukommelsen som et særligt minde med en særlig historie. Synes det er fedt at kunne gemme sine minder i maden.

Første madminde der får sin plads her på siden, er denne fabelagtige auberginelasagne, som jeg lavede sammen med min gode veninde Camilla, da vi stadig levede det vilde singleliv. Vi spiste ganske vist mere tzatziki (nærmest i spandevis) end lige denne lasagne, men den er blevet en klassiker i mit køkken og skal derfor med her.

Til auberginelasagnen serverede jeg i dag frisk, sprød romainesalat (lige kommet ind ad døren med Aarstidernes kasse) med den klassiske mormordressing (citronsaft, fløde, salt & peber), ovnristede mandler, løgringe og revet parmesanost.