mandelcookies

 

Denne opskrift er fra Gwyneth Paltrows kogebog “It’s all good”, og de er sindssygt gode! Gluten- og mælkefri og sødet med ahornsirup. Havsaltet giver dem et lækkert løft – og så er de hurtige at lave.

Bland i én skål 180 g glutenfri mel (tilsæt 3/4 tsk xanthan gum (bindemiddel), hvis ikke melet allerede har det tilsat – brug almindeligt mel, hvis du tåler gluten), 1/2 tsk fint havsalt og 1 tsk bagepulver.

Bland i en anden skål 2 1/2 dl mandelsmør, 2 1/2 dl ahornsirup og 1 tsk vanillepulver – grundigt.

Bland til sidst indholdet fra begge skåle, og sæt kugler  af 1 spsk dej på en bageplade med cirka 3 cm mellemrum. Dyp fingerspidserne i vand, tryk kuglerne flade til cirka 1/2 cm højde, og form dem runde. Drys med fint havsalt.

Bag cirka 10 minutter ved 175 grader, til de får lysebrune kanter. Lad køle af på en rist.