mandelscones

 

Scones er en ny verden for mig. Ikke fordi jeg ikke har fået dem før, men måden at spise dem på med lidt flødeskum og marmelade er ny for mig. Og de er en sand videnskab, så jeg har endnu kun nydt den rigtige slags serveret for mig, men ikke selv kastet mig ud i projektet. Og hvis du er fan af scones, vil du sikkert sige, at dette ikke er en rigtig scone, og jeg er delvist enig, for uden hvedemel får du ikke den helt samme luftige konsistens, MEN: Smagen af disse mandelscones er uovertruffen! Jeg har serveret dem både med flødeskum og hindbærmarmelade og med lidt yoghurt rørt med svesker. Og så er de endda temmelig sunde og nemme at lave. Sæt i gang :-).

Bland 300g mandelmel* med  1 tsk natron, 60 ml smeltet kokosolie, 1 spsk honning, 1 tsk vanillepulver og 2 æg. Du får en lidt klistret dej; med lidt mandelmel eller glutenfrit mel (almindeligt hvedemel, hvis du ikke skal undgå gluten) drysset på bordpladen kan du dog godt rulle/forme dejen, så den er cirka 1 cm høj. Skær cirkler ud af dejen med et glas i den størrelse, du ønsker dem, og sæt dem på en bageplade. Gentag med den dej, der er til overs, når du har udskåret den første omgang cirkler.

Bag ved 150 grader i 20-25 minutter, til de tager lidt farve. Lad dem køle af, inden du flækker dem.