Ingredienser

2 æggeblommer

1/2 – 1 tsk groft salt, gerne Maldon Seasalt

ca. 1 1/2 dl olivenolie

1 tsk dijonsennep

saft af 1/2 citron

friskkværnet peber

 

Sådan gør du

Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur; ellers ender mayonnaisen med at skille, og du kommer til at bande højt over de spildte ingredienser.

Jeg bruger altid min foodprocessor til at kreere mayonnaisen i, men det er tidligere lykkedes mig med både håndmikser og stavblender også.

Start med at blende blommer, sennep og salt.

Hæld olien i, først dråbevis og derefter i en tynd stråle, mens du pisker.

Smag til med citronsaft og peber.

 

Med denne basisopskrift kan du give den gas med forskellige typer af mayonnaise; tilsæt fx presset hvidløg for at lave aïoli, en masse friske krydderurter eller et par friske, finthakkede chilier.