Til 4 personer

Ingredienser

6 mellemstore kartofler, kogte og i tern af ca. 2×2 cm

et stort løg i tynde ringe

en grøn og en rød peber i stykker efter behag

1/2 grøn chili, finthakket

150 g god chorizo i skiver af 1 cm tykkelse

4 tomater eller et par dl hakkede tomater

2 tsk røget paprika (erstat med almindelig, hvis du ikke lige kan skaffe den røgede)

salt & peber

4 æg

 

Sådan gør du

Sautér løg, chili, peberfrugt og chorizo, til pølsen får brunede kanter.

Tilsæt de kogte kartofler, steg ved middel varme og rør ofte, til kartoflerne får lidt sprøde kanter også.

Krydr retten med salt, peber og paprika, og smag til med ekstra chili, alt efter hvor stærkt du vil have det. Hvis der er børn, der spiser med, kan du servere ekstra chiliolie eller chilisauce ved siden af eller byde på creme fraiche til at tage toppen af styrken.

Hvis du bruger friske tomater, så kom dem først i (og rør godt rundt), inden du tilsætter æggene. Bruger du hakkede tomater, kan du komme dem i sammen med kartoflerne.

Tænd for grillen på din ovn.

Når det hele er smagt til, og du er tilfreds med teksturen i pølse og kartofler, laver du fire “huller” i massen på panden og kommer et æg i hvert hul.

Lad spejlægget få en hvid bund, og sæt så panden i ovnen, til æggene er, som du ønsker dem – så slipper du for, at alle andre gode ting i panden brænder på.

Drys med friskhakket persille og servér med groft brød, en let salat (jeg lavede en citronkrydret coleslaw) og en god øl.