glutenfrie gulerodsboller

 

Og her snakker vi altså om tårer der skyldes glæde og ikke tårer som i når man skærer løg. Det sidste års tid har kosten i vores familie ændret sig en hel del. Historien er lang, så jeg venter med at udpensle detaljer til en anden god gang, men i dag spiser både min yngste datter og jeg en glutenfri kost, og det har hjulpet os begge utroligt meget. Men som foodie er det klart, at der er ting, man savner, og jeg var meget glad for brød. Jeg savner det ikke hver dag, men man kan jo ikke komme udenom, at det er en hurtig måde at få sig et måltid på, så jeg er altid på jagt efter glutenfrie alternativer – mere for Viggas skyld end min egen. Men også hun kan godt huske, hvordan en “rigtig” bolle smagte, og selvom jeg har prøvet at bage lidt af hvert til hende, er det ikke altid en succes. Nå ja, faktisk har der ikke været nogen egentlig succes med brød før i dag, hvor jeg prøvede en opskrift på gulerodsboller fra bloggen frimad.dk anbefalet af min søde kusine.

Halleluja – Vigga var ellevild, og det sidste hun sagde, inden hun lagde sig til at sove var “Jeg ELSKER de der boller!”. Og hvis man er glad for mad, kan man godt sætte sig ind i et barns lykke over endelig at kunne få nybagte boller igen, og det var der, jeg fik lidt tårer i øjnene, for hold op, hvor har hun snakket meget om de boller, jeg plejede at bage til hende. Nu kan vi igen give gas, for de er virkelig gode, dem her. De minder mig rigtigt meget om gulerodsbrud; saftige og med masser af lækker knas fra alle kernerne. Hvis du kender nogen, der får ondt i maven, når de nærmer sig gluten, må du endelig sende dem denne opskrift; de vil takke dig!