Intet mindre – enestående brød og verdens bedste olie. Nu har jeg måske ikke smagt alle olier i verden, men jeg behøver ikke længere lede efter en, der er så god, at den nærmest kan drikkes – det kan den her!

Brødet først: Jeg spiste sidste sommer på en af de få solskinsdage med to af mine yndlingsdamer, min ældste datter Andrea og min gode veninde Trine, på Norsminde Kro. Dejlig, dejlig oplevelse. Hukommelsen har desværre slettet detaljerne om måltidet, men brødet, det husker jeg. Og taknemmeligheden var som et barns juleaften, da det lykkedes mig at få opskriften hevet ud af kokken. Jeg kæmpede ikke hårdt for det; egentlig fiskede jeg bare efter viden om ingredienserne i brødet uden præcis angivelse af mængder osv., men pludselig kom tjeneren med en hilsen fra kokken på et stykke pap. Jeg har allerede bagt brødet mange gange; det er super saftigt og velsmagende, og anderledes end meget af det brød, der ellers hitter lige nu. Fantastisk til salat og suppe, gerne med friskkærnet smør eller dyppet i verdens bedste olie. Find opskriften på brødet her.

Og hvad er der så med olivenolien? Tjah, ikke så meget måske – den er bare helt eminent. Jeg synes, meget af det olie, man kan købe i gængse supermarkeder; selv de dyre, økologiske, koldpressede og hvad der ellers hører sig til, bare ikke er gode nok. Jo, måske til at komme i mad, hvor smagen af olien forsvinder, men til at dyppe lækkert brød i, til at lave en utroligt velsmagende dressing, ja der kan de fleste bare ikke stå mål med denne. Alene duften af den viser, at man er på rette spor, og smagen er himmelsk. Kværn lidt peber og salt i den, og bliv glad, virkelig glad! Den kan købes hos Piccolo og Grappa ved åen i Århus.