Til 2 personer; lav flere forskellige, hvis I er flere ved bordet. Hold dig helst under 6 æg pr. omelet; ellers bliver det for svært at håndtere.

 

Ingredienser

4 æg

4 spsk vand

1/4 tsk salt

et lille drys peber

 

Sådan gør du

Pisk ingredienserne sammen, og hæld det på en pande med lidt olie.

Varm omeletten op ved relativt svag varme, så du ikke brænder den på i bunden.

Gør dit fyld klar, mens omletten bager færdig (forslag til fyld herunder).

Når den er fast hele vejen igennem, lister du den halvt af panden og ned på et fad eller en tallerken.

Placér fyldet på den halvdel af omeletten, der nu ligger på tallerkenen, og fold den anden halvdel af omeletten ind over fyldet.

 

Idéer til fyld:

– smørstegte svampe vendt med lidt finthakket/presset hvidløg

– forkogte kikærter vendt med olivenolie, salt, peber, bredbladet persille og gedefeta

– frisk rucola, ristede pinjekerner og meget modne tomater

– parmaskinke og lidt frisk mozzarella i skiver

– chorizo ristet i chiliolie