Vi har dyrket en del karse nu her op til den dejlige højtid, og det er en fantastisk fornøjelse hver gang. Tænk sig bare; små frø på et stykke fugtigt vat, tålmodighed, opmærksomhed og til sidst stående bifald for de smukke grønne blade med den skønne smag.

Jeg lægger altid ud med at synes, vi har dyrket for lidt, men der bliver jo faktisk ret meget karse, ikke? Og når man har brugt den i rå form på æg, leverpostej og andre herligheder, skal der lidt nyt til. Så jeg lavede en karrysalat eller påskemayo om man vil, og resultatet var meget delikat.

Meget nemt er det også: Rør en god klat kvalitetsmayonnaise (jeg brugte en hjemmerørt, men er også fan af Heinz’) med revet gulerod og andre rodfrugter hvis du har, lidt agurk (skrab kernerne ud inden), en masse, masse karse og radiser, og smag til med salt, peber, citronsaft og karry. Kom gerne kogt æg i også, og nyd den selv når påsken er omme…