Det er efterhånden blevet en tradition med pizza om fredagen i vores lille hjem, og vi har i dag taget en efterhånden gammel klassiker op igen; en afrikansk inspireret pizza, som jeg fik øje for på en sommerhusferie engang i det ganske danske. Og den er med banan og karry.

Nu er hjemmelavet pizza jo ikke ligefrem fast food, for det tager egentlig pænt lang tid at gøre det hele klart, men resultatet er altid indsatsen værd. Jeg bruger altid den samme opskrift til fuldkornspizzadejen; den er nem og god og bliver kun endnu bedre af at blive bagt på bagestenen – om end det lige krævede lidt øvelse, før jeg fandt ud af at flytte pizzaen over på bagestenen. Jeg har endnu ingen bagespade (og heller ingen plads til overs at gemme den på), så jeg bruger i stedet et plasticskærebræt godt drysset med mel.

Fyldet til den afrikanske version består af skinke (jeg foretækker en god parmaskinke, men kunne i dag kun få skinketern) toppet med bananskiver, ananas i tern og karry. Frisk ananas er klart mest smagfuldt, men ananastern fra dåse går også an. Krydderier mister nemt smagen i skabet, så jeg ristede lige karryen lidt på panden for at få smagen frem igen. Jeg brugte en klassisk tomatsauce som det første lag på pizzaen, men vil faktisk anbefale mascarpone i stedet for; det er som om der er rigeligt med syre fra ananasen.

Jeg var selv skeptisk over for denne pizzaversion med de varme bananer, men jeg overgav mig med det samme og har serveret den for efterhånden mange glade gæster – og jeg modtager meget gerne idéer til andre skøre pizzaer :-).