Verdens nemmeste brød, og tilmed supersundt og groft ud over det sædvanlige. Opskriften har min kusine delt med mig, og jeg kan se på nettet, at den er nået godt rundt i det danske cyberspace. Der er flere måder at blande ingredienserne på; her følger min.

Ingredienser

100 g mandler malet til mel (eller mandelmel, hvis du kan få fingrene i det)

100 g græskarkerner

100 g solsikkekerner

100 g sesamfrø

100 g hørfrø

100 g valnødder skåret i grove stykker

2 tsk salt

1 dl olie (jeg har brugt olivenolie indtil nu; raps- eller solsikkeolie vil også være godt)

5 æg

 

Sådan gør du

Mal mandlerne til mel, medmindre du har skaffet mandelmel.

Skær valnødderne i grove stykker, og bland valnødderne med mandelmelet og alle de andre frø og kerner.

Kom salt i, og rør godt rundt.

Tilsæt herefter olien, og rør godt rundt igen.

Pisk de 5 æg sammen i en skål for sig, og vend dem herefter sammen med nøddeblandingen.

Kom brødet i en velegnet form (hvis du har sliplet-rugbrødsforme, skal du lægge bagepapir i, fordi dejen ikke er gærbaseret), og bag det 50 minutter ved 160 grader.

Tag det herefter ud af formen, skru ovnen op til 200 grader, tag brødet ud af formen (tag bagepapiret af kanterne af brødet, hvis du har brugt det), og giv det 10 minutter mere ved 200 grader, så brødet bliver lidt mere sprødt, og smagen fra frø, nødder og kerner virkelig træder frem.

Lad brødet køle af, før du skærer af det – og glæd dig imens!