Jeg savner rugbrød mere end nogen anden madvare, der findes på de danske hylder, lad det være sagt. Og nu hvor al mit køkkengrej endelig er ankommet, er det selvfølgelig bare om at komme i gang med at bage selv. Men – ingredienserne er ikke sådan lige til at komme i nærheden af; sandwichbrød er det mest spiste brød her (suk!), så rugmel- og kerner står ikke på hylderne som basisvare i den forstad til Melbourne, vi befinder os i. Jeg skal nok finde det dog, men jagten haster ikke så meget mere, efter jeg har stiftet bekendtskab med dette fabelagtige, nemme og sunde rugbrød.

Brødet stammer fra den pt. moderne stenalderkost, og selvom jeg personligt er alt, alt for glad for mad til at kunne følge en helt særlig diæt, der udelukker mange af mine favoritter, er jeg altid meget interesseret i at følge opskrifterne, der kan være meget inspirerende. Og det er netop tilfældet her, så hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med dette brød, vil jeg råde dig til at springe ud i det; det er fuld af sunde fedtstoffer, groft og særdeles smukt.