4-6 personer

 

Ingredienser

500 g kæmpe couscous (jeg købte dem i Danmark hos den etniske grønthandler, og her hed de maftool; de er ligesom små pastakugler)

1 god chorizopølse eller flere, afhængigt af størrelsen

2 håndfulde friske bønner (eller frosne), skåret i stykker af cirka 3cm

en bakke cherrytomater

2 håndfulde ærter (friske eller frosne)

saft og skal af en økocitron

100 g ristede pinjekerner

 

Dressing

1 spsk olivenolie

2 tsk hvidvinseddike

1 tsk Dijon sennep

et nip salt og peber

 

Sådan gør du

Kog couscous cirka 10 minutter, til de er al dente, vend med citronsaft og -skal, og lad køle af.

Klargør bønnerne (nip enderne af, hvis der stadig sidder lidt stilk), overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå i 3 minutter. Køl dem herefter af under rindende koldt vand, lad dem dryppe godt af.

Gentag samme procedure med ærterne.

Flæk tomaterne i halve.

Rist pinjekernerne, til de bliver lysebrune.

Steg chorizoskiver på panden, til de har sprøde kanter, og vend så alle ingredienser sammen, og hæld dressingen over.

Jeg kunne godt lide kombinationen af let afkølede ingredienser og så den varme chorizo; hvis du foretrækker samme temperatur for alle ingredienser, lader du bare chorizoen køle af også.

Servér med fx foccacia, humus og haydari (bedst, hvis du laver den selv). Og gerne en kold øl!