4 personer

 

Ingredienser

1 bundt baby bok choy/pak choy (brug evt. kinakål, frisk spinat eller sølvbede, hvis du ikke kan få bok choy)

1 rødløg

3 grønne peberfrugter

3 stængler bladselleri

100 g crunchy noodles*

50 g ristede, saltede cashewnødder

evt. 300 g stegt kylling i strimler

 

Dressing

1/2 dl hvidvinseddike

1/4 dl olie

en teskefuld soyasauce

2 spsk sukker

 

* Jeg fandt disse crunchy noodles i en delikatesseforretning her i Australien, og de giver det skønneste knas i salaten. Jeg har ikke prøvet at købe dem i Danmark, men er sikker på, de kan fås i en asiatisk specialforretning. De er færdigtilberedte og skal bare tages ud af pakken og “krummes” ned i salaten. Mærket jeg købte var Changs Crunchy Noodles, det kan du evt. spørge efter. Alternativt kan du komme en anden slags ristede nødder i, mandler fx, eller måske riste en rest kogte ris på panden, så de får en sprød kant?

 

Sådan gør du

Hak alle grøntsager meget fint, og bland dem sammen.

Vend dressingen sammen, rør indtil sukkeret er opløst (varm den evt. forsigtigt op, hvis du har besvær med at opløse sukkeret, og køl den herefter ned igen, inden du vender den over salaten). Smag dressingen til (inden evt. opvarmning), og justér med mere sukker, hvis den er for sur, og med mere eddike, hvis den er for sød.

Vend dressingen over salaten sammen med nødder og nudler (eller hvad du nu finder på), lige inden skal serveres.

Gør salaten til en selvstændig ret ved at tilsætte 300 g stegt kylling i strimler.